У Києві відкрився перший майданчик для діток у візочках

У Києві відкрився перший майданчик для діток у візочках

Випробувати його з'їхалися мами з дітками з різних районів столиці.

Проїхати з дитиною все місто, аби вперше покататися на гойдалці. Але батьки особливих діток раді, що їхні малюки отримали нарешті таку можливість. У столиці у Ботанічному саду імені Гришка з'явився майданчик для дітей з особливими потребами.

Гойдалка, на яку заїжджають візочками, ще одна - для лежачих діток, поруч – балансир та карусель із пандусом. Незвичний дитячий майданчик зявився у столичному Ботанічному саду

Маленький Богдан із задоволенням годається на гойдалці. У хлопчика ДЦП. Вперше у житті він може робити це сам, без мами. Вона лиш тримає сина за руку. На новий майданчик родина спеціально приїхала з віддаленого району.

У Кірила такий же діагноз, як і у Богдана. Мама Олена зізнається, гра на звичному дитмайданчику біля будинку - справжнє випробування і для малого і для неї.

«Я його насилу витягаю, тягла, щоб якось посадити. А тут бачите лавочка широка і пандуси. Зручно завезти дитину, якщо дитина нервує можна сісти поруч», - каже жінка.

Поряд з чотирма особливими гойдалками встановлені і звичайні. Проектувальникиі майданчика кажуть, хотіли, аби малечі з фізичними вадами було легше знайти собі нових друзів серед здорових однолітків.

«Батьки дітей звичайних, здорових чомусь відокремлюють дітей з особливими потребми, дуже часто чуєш фрази «не дивись на неї». Я дуже вдячна тим людям, які спромоглися відкрити такий майданчик», - каже мама особливої доньки.

Він обійшовся меценатам у 87 тис. грн. У їхніх планах - додати ще гойдалок. Батьки ж діток з особливими потребами мріють, аби такі майданчики з'явилися в усіх районах Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: