У Кличка назвали дату початку епідемії грипу

У Кличка назвали дату початку епідемії грипу

Столична влада своєчасно вживатиме всіх необхідних заходів для запобігання поширенню грипу та гострих распіраторних інфекцій у столиці

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради з керівниками районів у Київському міському дитячому діагностичному центрі.

Кличко нагадав, що минулого року під час епідемії грипу в Києві було зареєстровано понад 500 тисяч випадків захворювань, а пік супроводжувався незвичайно високим рівнем летальності. «Цього року ми повинні зробити все, аби пік захворюваності пройти із якомога меншою кількістю хворих. Треба вживати профілактичних заходів, і кияни в найкоротші терміни мають отримати всю необхідну інформацію», – сказав Кличко.

Столичний голова додав, що департамент охорони здоров’я КМДА вже підготував заходи для запобігання зростання захворюваності. Зокрема, за словами Віталія Кличка, передбачено провести щеплення незахищених верств населення: дітей та персоналу дитячих будинків і притулків для неповнолітніх, шкіл-інтернатів для сиріт та дітей батьків, позбавлених батьківських прав, літніх людей, які мешкають у будинках для осіб похилого віку, інтернатах та персоналу цих закладів.

Мер Києва закликав долучатися до відповідної роботи і райони Києва. Кличко зауважив, що крім профілактичних заходів має бути забезпечено готовність закладів охорони здоров’я Києва до підвищення епідемічного рівня. Також, додав він, необхідно подовжити час роботи аптек, виділити чергові аптеки для цілодобового продажу протигрипозних препаратів.

Віталій Кличко також додав, що через зростання кількості хворих на грип з бюджету Києва на 2016 рік виділено понад 29 млн грн на закупівлю сучасного медобладнання для відділень анестезіології та інтенсивної терапії низки столичних лікарень.

У свою чергу заступник голови КМДА Микола Поворозник зазначив, що за прогнозами епідемія грипу розпочнеться в Києві на початку грудня. «Лікарні всім забезпечені, медикаменти є для різних штамів грипу. І ми маємо вжити всіх заходів, щоб максимально знизити ризики захворюваності», – сказав Паворозник. Він також додав, що в МОЗ наразі проходить реєстрацію вакцина для профілактики грипу і одразу після її завершення можна буде розпочати необхідний процес вакцинації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: