У поліції заявили, що на Лисій горі націоналісти спалили сміття, а не табір ромів

У поліції заявили, що на Лисій горі націоналісти спалили сміття, а не табір ромів
Спалення табору ромів на Лисій горі
Фото: С14

Поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої або насильство

На Лисій горі у Києві було спалено не табір ромів, а залишене ними сміття. Про це заявив очільник київської поліції Андрій Крищенко в інтерв'ю 112.ua.

«Про Лису гору. Туди неодноразово виходили поліцейські з представниками служб у справах неповнолітніх. У цих таборах є діти, і їм не забезпечується достатньо умов, так що проводилася ця робота. Велика частина цих ромів приїхала на поминальні дні, і вони поїхали. Так, вони залишили після себе багато сміття, але це сміття спалили», - сказав Крищенко.

Він зазначив, що поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої або насильство.

«У нас немає жодної скарги ромів на побої або насильство. І, наскільки я знаю, під час цього суботника, коли спалювали сміття, були присутні представники райадміністрації і були пожежники», - зазначив глава столичної поліції.

Крищенко запевнив, що правоохоронці не допустять, щоб хтось розганяв тимчасові поселення ромів, якщо їх жителі не порушують закони.

Як повідомлялося, 21 квітня представники праворадикальної організації «С14» розібрали та спалили палатки з поселення ромів на Лисій горі – історичній місцевості в Голосіївському районі Києва.

Крім цього, за повідомленням на сторінці С14 у Facebook, на цьому тижні плануються й інші рейди «проти незаконних проявів» ромів.

Роми стверджують, що «переконливими аргументами» націоналістів організації С14, які 20 квітня спалили ромське поселення на Лисі горі у Києві, були ножі, каміння, бити і пістолети.

Поліція не розслідує випадок спалення табору ромів на Лисій горі у Києві. За словами правоохоронців, офіційно до них відповідної інформації не надходило, ніхто заяв не писав.

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до столичної поліції з вимогою провести ретельне розслідування дій представників організації С14, які виселили ромів з Лисої гори у Києві та спалили їхній табір.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: