Директор «Google Україна» пояснив, як зробити так, щоб на картах Крим завжди був українським

 Директор «Google Україна» пояснив, як зробити так, щоб на картах Крим завжди був українським

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко

Фото:  Главком 

Досі велика кількість людей за звичкою користуються російською мовою, виставляють російські інтерфейси, а потім висувають якісь претензії до Google, - зауважив Шоломко

Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко в інтерв’ю «Главкому» пояснив, чому  деякі люди, набираючи в пошуку слово «Крим», потім бачать його виключно з російських сайтів, які вважають  його «частиною РФ». 

«Мене часто запитують: чому у мене на мапі Крим - російський? А чому в мене тільки російські сайти вилазять у пошуку? Все просто. Треба зайти в налаштування і поставити місце - «Україна», а мова - «українська». Якщо ви поставите Україну та українську мову, у вас Крим на мапах буде український», - розповів Шоломко.

Втім, якщо поставити в налаштуваннях Росію та російську мову, «Карти Google» не обов’язково показуватиме Крим як російський, адже, зазначив  директор українського офісу Google, все «трохи складніше».

«Треба бути в Росії, мати російський інтерфейс, заходити на Google.ru, але так, там Крим буде російський. Та це питання не до мене, а до росіян. У них за законом так має бути. Альтернативи немає, - роз’яснив Шоломко.

«До чого я про все це кажу? Не Google має казати українцям, що треба користуватися українською мовою. Досі велика кількість людей за звичкою користуються російською мовою, виставляють російські інтерфейси, а потім висувають якісь претензії до Google. Але у нас механізм дуже простий. Хочете отримувати український контент, бути частиною українського Інтернету? Ставте в налаштуваннях: Україна і українська мова», - підкреслив він.

Як відомо, кілька років тому Google запустив голосовий пошук українською мовою. Як стверджує Шоломко, цей  сервіс працює досить гарно. І саме українською мовою.

«Ним користуються все більше й більше. За даними центральної команди маркетингу, кількість таких пошуків у нас зростає сильно, хоча їх все ще і мало. Це пов’язано з тим, що технології досить повільно адаптуються, необхідна гарна якість інтернету. А в Україні мережа поки що все ще будується», - зазначив  Шоломко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: