«Донбасенерго» сина Януковича купує вугілля у бойовиків, незважаючи на блокаду – нардеп

 «Донбасенерго» сина Януковича купує вугілля у бойовиків, незважаючи на блокаду – нардеп
Борислав Береза

«Кожного з нас, хто сумлінно платить за електрику, поза нашою волею примушують до прямого фінансування Захарченка та Плотницького»

Компанія «Донбасенерго», яка належить Олександру Януковичу, почала купувати вугілля для своєї ТЕС у бойовиків, які «націоналізували» українські шахти в ОРДЛО, заявив нардеп Борислав Береза.

«За офіційними паперами, у «Донбасенерго» залишилося всього 34 тис. тонн вугілля. А ось судячи з учорашніх фото зі Слов'янської ТЕС і нескладних математичних підрахунків, майже вдвічі більше. 51 тис. кубометрів штибу відповідає приблизно 60 тис. тонн антрациту. Різниця між заявленим і реальним – 26 тис. тонн», – написав депутат у Facebook.

«Звідки вугіллячко? Питання риторичне. Нагадую, що якщо до березня цього року ввезення вугілля з неконтрольованих територій було хоч і аморальним, але економічно для України виправданим (шахти податки платили в наш бюджет), то після «націоналізації» орками платять у бюджет «ЛНР/ДНР»!», – уточнив він.

При цьому він зазначив, що жодних контрактів на поставки вугілля з Роттердама, ПАР, Австралії у «Донбасенерго» немає, а все вугілля вони закуповують в ОРДЛО. За його словами, з цього вугілля вироблятиметься електроенергія і буде продаватися споживачам в Україні, що означає продовження фінансування тероризму на Донбасі.

«Виходить, кожного з нас, хто сумлінно платить за електрику, поза нашою волею примушують до прямого фінансування Захарченка та Плотницького», – повідомив Береза.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг у березні встановила для «Донбасенерго» тариф на відпуск електроенергії на рівні 89 076,56 грн за МВт/год. Це в 33 рази більше, ніж за попередній місяць, коли тариф «Донбасенерго» був на рівні 2 698,89 грн за МВт/год.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ більшість підприємств ОРДЛО перебуває в управлінні одіозного бізнесмена Сергія Курченка. На думку експертів, вугілля з ОРДЛО може надходити в Україну під виглядом російського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: