Мінфін перефінансовує вищу освіту і недофінансовує середню,-замміністра

 Мінфін перефінансовує вищу освіту і недофінансовує середню,-замміністра

Мінфін разом із Міністерством освіти переглядає фінансування освіти, щоб збалансувати кошти на вищу та середню загальну освіту

В Україні на вищу освіту щороку витрачають з держбюджету близько 20 млрд гривень, або 1,5% від ВВП. Ця сума, порівняно з іншими країнами, досить висока.

Про це в ефірі Громадського заявив заступник голови Мінфіну Сергій Марченко.

За його словами, Мінфін разом із Міністерством освіти переглядає фінансування освіти, щоб збалансувати кошти на вищу та середню загальну освіту.

«Ці перекоси не ідуть на користь ні державі, ні студентам. Україна порівняно з іншими країнами витрачає на вищу освіту значно більше коштів від ВВП, ніж ті країни, які можуть собі дозволити більше витрачати коштів більше», — зазначив він.

Зокрема, Мінфін перегляне систему виплат стипендій.

«Ми пропонуємо економію за рахунок того, що ми стипендії не будемо платити 80% студентів. Давайте будемо підвищувати стипендії кращим і підвищимо рівень тої стипендії для малозабезпечених студентів. Чому ми не можемо зробити за рахунок того, що ми не будемо платити всім потрошки, збільшити економічний фонд, щоб це була достойна стипендія. Щоб це давало мотивацію навчатися на відмінно», — сказав Марченко.

Він запевнив, що стипендіальний фонд не зменшиться. В 2017 році на стипендії в Україні передбачено більше 6,5 млрд гривен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: