Антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо будівництва «Стіни»

 Антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо будівництва «Стіни»
Фото nv.ua

Борці з корупцією взялись за запропоноваий Яценюком проект «Стіна» на кордоні з Росією

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що розпочато кримінальне провадження стосовно корупційної складової під час реалізації проекту «Стіна» на українсько-російському кордоні. Про це він сказав на спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником.

«Розпочато кримінальне провадження. Буквально на минулому тижні ми з Артемом Ситником заслуховували по цій справі детективів і процесуальних керівників. Прокуратура дала вказівки у даному провадженні, які зараз виконується. Але потрібно виїжджати на місце події, потрібно дивитися», - сказав Холодницький, відповідаючи на запитання стосовно корупційної складової під час реалізації проекту «Стіна».

Нагадаємо, проект «Стіна» на кордоні з Росією у 2014 році запропонував екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, у червні того ж року Кабмін схвалив проект. У 2016 році для реалізації проекту «Стіна» передбачені 200 млн грн, з яких 60 млн вже отримані. Окрім того, у 2015 році на будівництво «Стіни» було виділено 400 млн грн, які були освоєні в повному обсязі.

Зараз проект частково реалізований тільки в Харківській і Чернігівській областях. Облаштовувати споруди на кордоні з Росією в Сумській і Луганській областях планують в цьому році і продовжитимуть у 2017 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: