Середня вартість квартир у новобудовах Києва за рік впала на 7% до 24 тис. грн

 Середня вартість квартир у новобудовах Києва за рік впала на 7% до 24 тис. грн
Фото aif.ua

Найдешевші пропозиції з продажу квартир представлені в Деснянському районі, найдорожчі - у Печерському

У липні середня вартість представлених до продажу квартир на первинному ринку житлової нерухомості Києва становила 23881 грн/кв. м., що нижче показників травня на 0,4%. За даними Інформаційно-аналітичного порталу «Столична нерухомість», з початку року ціни зросли на 3,4%, а щодо липня 2015 року - знизилися на 6,7%.

«На тлі зниження цін у всіх сегментах, бізнес-клас демонструє стабільне зростання середньої ціни пропозиції - третій місяць поспіль вона збільшується», - зазначає «Столична нерухомість».

Найдешевші пропозиції з продажу квартир представлені в Деснянському районі (в середньому 14577 грн за кв. м), найдорожчі - у Печерському районі (в середньому 38274 грн за кв. м).

У 20% квартир вищого цінового сегменту середньозважена ціна пропозиції склала 38627 грн/кв.м., а в 20% квартир низького цінового сегмента - 14891 грн/кв.м. Індекс співвідношення ціни «дорогого» житла до «дешевого» в цілому по новобудовах Києва склав 2,6.

У структурі пропозиції первинного житла переважають новобудови економ-класу – їх 35%. Частка новобудов комфорт-класу складає 20%, бізнес-класу - 31%, преміум-класу - 14% від загальної кількості.

Найбільша кількість житлових комплексів пропонувалася в Голосіївському районі - 19%. У Дарницькому - 13%, в Печерському і Солом'янському - по 12%, в Шевченківському - 11%, в Подільському - 9%, у Дніпровському і Святошинському - по 8%. Найменша кількість новобудов пропонувалися в Оболонському - 5% і Деснянському районі - 3%.

«У червні було почато продаж квартир у шести житлових комплексах, припинені або зняті з продажу квартири в одному об'єкті», - зазначає «Столична нерухомість».

Збільшена ціна квадратного метра квартир в 16-х новобудовах - на 200-1500 грн/кв.м. Знижено вартість квартир в 17 новобудовах - на 500-2000 грн/кв.м.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: