У Києві можуть знести вже заселений 25-поверховий житловий комплекс

 У Києві можуть знести вже заселений 25-поверховий житловий комплекс
Фото zabudovnyk.com.ua

Будівництво житлового комплексу на вул. Петропавлівській, 40, проводиться без належних документів

Держархбудінспекція звернулась до Окружного адміністративного суду столиці з позовом до ТОВ «Компанія «Будінвест Капітал» про знесення об’єкту будівництва на вул. Петропавлівській, 40. За цією адресою знаходиться великий житловий комплекс «Науковий». У прес-службі ДАБІ уточнили – йдеться саме про цей ЖК.

У зареєстрованій декларації про початок виконання будівельних робіт замовник будівництва повідомив про реконструкцію житлового, однак інспектори ДАБІ виявили, що на об’єкті проводяться роботи з будівництва житлового будинку. Крім того, в документах замовник занизив категорію складності об’єкта, вказавши ІІІ замість ІV.

«Таким чином, будівництво житлового комплексу на вул. Петропавлівській, 40, проводиться без належних документів, і, згідно закону, вважається самочинним. Посадові особи держархбудінспекції видали забудовнику припис про усунення порушень містобудівного законодавства, однак вимоги припису не були виконані. Відповідно, ДАБІ в судовому порядку буде вимагати знесення самочинної забудови за рахунок особи, яка здійснює будівництво», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Довідка. Замовником будівництва (а вірніше - реконструкції) виступає «Інститут інноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні» (саме йому належить будівля, що реконструюється). В рамках реконструкції спочатку планувалося створити 9-поверховий односекційний житловий будинок. Але в ході будівництва апетити забудовника кілька разів зростали: спочатку поверховість «Наукового» підтягнули до 16 поверхів, потім - до 25 поверхів.

nauk

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: