В пенітенціарній службі спростували втечу зеків із колонії під Києвом

 В пенітенціарній службі спростували втечу зеків із колонії під Києвом

В Державній пенітенціарній службі розповіли свою версію того, що трапилось вчора ввечері в Ірпінському виправному центрі

Ніхто із засуджених до перебування в Ірпінському виправному центрі на Київщині не тікав минулої ночі, хоча конфлікт і биття вікон мали місце. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Усі особи, які відбувають покарання в Ірпінському виправному центрі (№ 132), перебувають на місці! Втечі засуджених не допущено», - сказано у повідомленні.

ДПтС України офіційно повідомляє, що 20 липня близько 20:00 група засуджених прибула до Ірпінського виправного центру (№ 132) із контрагентських об’єктів. Заступник установи з нагляду і безпеки та оперативної роботи Шепель, відповідно до інструкцій, оглянув засуджених, щоб виявити у них заборонені предмети.

Під час перевірки йому здалося, що один із засуджених був під дією наркотиків. До останнього застосували фізичну силу. Це викликало обурення основної маси засуджених, вони зібралися біля чергової частини та почали бити вікна.

На місце події прибули співробітники обласного управління та апарату ДПтС України та припинили непокору засуджених. Із засудженими провели роз’яснювальну роботу, перевірили, чи всі на місці, а потім дали команду «відбій».

Також, за даними ДПтС, співробітники установи викликали «швидку», лікарі надали  допомогу засудженому, до якого було застосовано фізичну силу. Наразі зазначена особа перебуває в виправному центрі, госпіталізації не потребує.

За даним фактом проводиться службова перевірка. Про дану подію повідомлено відповідним правоохоронним органам. Ситуація в установі контрольована.

Зазначається, що в Ірпінському виправному центрі мінімальний рівень безпеки для утримання чоловіків, засуджених до обмеження волі. Наразі в установі утримується 175 осіб.

Тим часом екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький повідомив на своїй сторінці у Facebook, що в Ірпінському виправному центрі (№ 132) стався конфлікт між співробітником та «місцевим авторитетом», після чого частина засуджених рознесли вщент чергову частину.

За його даними, засуджені «нібито ще побили і чергового, але підтвердження поки немає».

«Коли було повідомлено поліцію та до колонії почали стягуватися сили, приблизно 12-15 засуджених, які брали участь в погромі, втекли через паркан. (Нагадаю, центр не охороняється чатовими). На ранок не повернулися поки троє. Основна частина засуджених, прості роботяги, участі не брали в погромі, знаходились на своїх місцях», - написав Старенький.

Він також нагадав, що зазначений Ірпінський виправний центр, що знаходиться у смт Коцюбинське, - це саме та установа, на місці якої Мін'юст анонсував будівництво нового європейського СІЗО.

Нагадаємо, повідомлялося, що минулої ночі стався бунт у в Коцюбинській колонії-поселенні, втекла частина ув'язнених. Місцеві поліцейські були підняті за тривогою та зі спецзасобами прибули на місце. Такі дані на той момент підтвердили у Нацполіції. 

Пізніше Нацполіція повідомила, що мав місце конфлікт, але його вже залагоджено.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: