1 жовтня набудуть чинності торговельні преференції ЄС для України

1 жовтня набудуть чинності торговельні преференції ЄС для України

Україна зможе безмитно експортувати до ЄС більші обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса та ячмінних круп та гранул

У спільній заяві Європейський комісар у справах торгівлі Сесілія Мальмстрем та заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська привітали набуття чинності 1 жовтня автономних торгівельних преференцій Європейського Союзу для України, йдеться на сайті Єврокомісії.

«Положення ЄС щодо автономних торгівельних преференцій поповнить обсяги сільськогосподарської продукції, яку Україна може експортувати до ЄС згідно з Угодою про асоціацію, не сплачуючи митні збори. Це також прискорить ліквідацію імпортних тарифів ЄС на кілька промислових товарів, як це передбачено Угодою про асоціацію», - зазначено в заяві.

Повідомляється, що Україна зможе безмитно експортувати до ЄС більші обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса та ячмінних круп та гранул.

Ця пропозиція створює можливості експорту без застосування мита більших обсягів перероблених помідорів, натурального меду та виноградних соків до ЄС. Такі торгові преференції також сприятимуть розвитку галузей промисловості, наприклад, нададуть переваги українським виробникам взуття, мінеральних добрив, алюмінієвих виробів та побутової електроніки.

«ЄС і Україна продовжують працювати над тим, щоб забезпечити можливості та переваги для бізнесу ЄС та України в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA)», - зазначено в заяві.

Повідомляється також, що додаткові лібералізації для ячменю, пшениці та кукурудзи набудуть чинності 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, 17 липня Рада Європейського союзу схвалила додаткові тимчасові торговельні преференції для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: