Бойовики «ІД» знищили російську авіабазу в Сирії – американська розвідка (ФОТО)

Бойовики «ІД» знищили російську авіабазу в Сирії – американська розвідка (ФОТО)

Знищені вертольоти та вантажівки з боєприпасами

Російська авіабаза в Сирії Т-4 Ет-Тіяс зазнала серйозних руйнувань від атаки, імовірно, бойовиків «Ісламської держави». Про це заявила розвідувально-аналітична компанія Stratfor з посиланням на знімки авіабази.


За попередніми даними, були знищені чотири вертольоти Мі-24 і 20 вантажівок з боєприпасами. Окрім того, пошкодження отримали винищувач МіГ-25 і будівля постачання.
Авіабаза T4 знаходиться в провінції Хомс неподалік від Пальміри, поблизу доріг, які ведуть до міст Дейр ез-Зур, Ракка, Дамаск та інших.
Російські війська квартирували там з березня 2016 року. Звідти бойові вертольоти здійснювали вильоти для підтримки наступу сирійської армії.
Про атаку саме ІДІЛ експерти зробили висновок на основі заяв бойовиків від 14 травня, в яких точно описуються об'єкти атаки і техніка, що там знаходилася. Попередньо бойовики завдали кілька ракетних ударів по російській базі.
Міноборони Росії заяв не робив щодо цього приводу.
Нагадаємо, Росія розпочала військову операцію в Сирії 30 вересня минулого року на прохання Асада. 14 березня президент Росії Володимир Путін віддав наказ про виведення основних сил російського угруповання із сирійської бази. Пізніше Путін розповів, що Росія продовжить надавати президенту Сирії Башару Асаду фінансову і розвідувальну підтримку, у тому числі з космосу.
Джерело: Корреспондент.net

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: