9 травня поліція зафіксувала 33 випадки використання забороненої символіки

9 травня поліція зафіксувала 33 випадки використання забороненої символіки

Правоохоронці вже склали 13 адміністративних протоколів за фактом використання «георгіївської стрічки»

Національна поліція зафіксувала 33 випадки використання забороненої символіки по всій Україні протягом урочистостей з нагоди Дня перемоги над нацизмом 9 травня, повідомив речник відомства Ярослав Тракало.

За даними поліції, 9 травня в Україні відбулося 1 400 заходів із нагоди 74-ї річниці перемоги над нацистською Німеччиною, до них долучилися майже 700 тисяч осіб. Порядок забезпечували 22 тисячі правоохоронців: поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії.

«На даний час поліцією зареєстровано 33 події, пов’язані з використанням забороненої символіки. Найбільше таких подій зафіксовано у Дніпропетровській (сім), Миколаївській (п’ять) та Одеській (три) областях, а також у місті Києві (шість)», – повідомив на брифінгу Тракало.

З цієї цифри 13 повідомлень стосувалися використання «георгіївської стрічки», ще 15 подій були пов’язані з використанням іншої забороненої комуністичної символіки: червоних прапорів, символіки серпа і молота.

За даними поліції, правоохоронці вже склали 13 адміністративних протоколів за фактом використання «георгіївської стрічки», а також порушили п’ять кримінальних проваджень через публічне використання комуністичної символіки.

«Чотири таких випадки зареєстровані у Дніпропетровській області, ще один – в Одеській. Нагадаю, санкція цієї статті передбачає обмеження волі на термін до 5 років», – сказав Тракало.

Також були зафіксовані випадки хуліганства: наприклад, невстановлені особи закидали камінням автобуси, які їхали з Кривого Рогу до Дніпра, в іншому випадку – невідомі кинули пляшку з червоною фарбою в колону людей.

Раніше повідомлялося, що перед початком акції «Безсмертний полк» поліція затримала одну з організаторів маршу, матір загиблої екс-нардепа «Партії регіонів» Олену Бережну.

Нагадаємо, на День Перемоги, 9 травня, затримали трьох осіб за провокації та заборонену символіку.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: