Адвокат: Відповідальність за «закон Савченко» мають розділити всі 275 депутатів, які голосували «за»

Адвокат: Відповідальність за «закон Савченко» мають розділити всі 275 депутатів, які голосували «за»
Ілля Новіков

Адвокат Ілля Новіков вважає, що це правильний закон

Адвокат Ілля Новіков, який є одним з авторів так званого закону Савченко, вважає, що відповідальність за цей закон повинні розділити всі народні депутати, які за нього голосували, а не лише Надія Савченко. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Адвокат розповів, звідки взялася ідея написати цей закон. «Є Ростислав Кишеня, людина, яка вісім років просиділа у СІЗО. Так от саме він надіслав Надії листа, в якому розповів про несправедливість, мовляв, десь рахують день за два термін ув’язнення для тих, хто перебуває в слідчому ізоляторі, а в Україні не рахують. Надія показала цього листа мені і спитала, що я про це думаю. Я сказав, що це дуже добра ідея. Вона попросила переказати колегам у «Батьківщині», що хоче ухвалення в Україні такого закону, що я і зробив», – розказав Новіков.

Він зазначив, що цей закон підтримало 275 депутатів Ради, «жоден з тих, хто був у залі того дня, не виступив проти». «Якщо зараз його критикують, то було б справедливо, аби всі депутати розділили відповідальність за його ухвалення, а не тільки Надія», – зазначив Новіков.

Разом з тим він вважає, що це правильний закон. «Розумієте, ті люди, які одразу вийшли на волю після того, як він почав діяти, – це разова акція. Був перехідний період, коли багатьом перерахували терміни, внаслідок чого виникла хвиля звільнень. Тепер слідчий, який вестиме справу, буде розуміти, що краще не зволікати, знаючи, що своїм затягуванням він може полегшити долю, наприклад, справжньому вбивці», – пояснив адвокат.

Як повідомлялося, за так званим законом Савченко з місць позбавлення волі вийшло понад 9 тисяч громадян. З них близько 900 осіб повторно скоїли злочини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: