Адвокат: Янукович готовий публічно викласти всю правду про розстріли на Майдані

Адвокат: Янукович готовий публічно викласти всю правду про розстріли на Майдані

Більшість проваджень проти Януковича, в тому числі, по Майдану, призупинені, зазначив адвокат

Адвокат Віктора Януковича, партнер адвокатського об’єднання Aver Lex Віталій Сердюк в інтерв'ю «Главкому» розповів, що захист наполягає на якнайшвидшій передачі в суд справи по Майдану, що дозволить Віктору Януковичу відкрито, без цензури, представити всім громадянам України реальну версію подій трагедії, що сталася на Майдані. 

Певний час назад в інтерв'ю «Главкому» адвокат зазначав, що представники української прокуратури не виявляли бажання щодо проведення особистого допиту з Януковичем на території РФ. Він говорив, що їм не вигідно проводити слідчі дії з Януковичем. 

Сердюк зазначив, що на жаль, ситуація щодо допиту і проведення інших слідчих дій з Віктором Януковичем не змінилася.

«На жаль, ситуація щодо допиту і проведення інших слідчих дій з Віктором Януковичем не змінилася і помінятися не може, оскільки слідчі ГПУ вже давно стали заручниками українських політиків і не можуть почати розслідувати іншу версію подій, окрім тої, що раніше була озвучена генеральними прокурорами і чинним Президентом. Відповідно, отримавши від Віктора Федоровича свідчення, слідчі повинні були б відпрацювати абсолютно іншу картину того, що сталося, чого їм, звісно, не буде дозволено згори», - розповів адвокат.

Сердюк  підкреслив, що і він, і Янукович зроблять все залежне, щоб допит відбувся.

Окрім того, адвокат розповів, на якому етапі зараз знаходиться розслідування справ проти Януковича. 

«Більшість проваджень проти Януковича, в тому числі, по Майдану, призупинені. Зараз захист активно працює над відновленням розслідування і самостійним збором доказової бази, яка повністю спростовує офіційну позицію слідства. Також захист наполягає на якнайшвидшій передачі в суд справи по Майдану, що дозволить Віктору Януковичу відкрито, без цензури, представити всім громадянам України реальну версію подій трагедії, що сталася на Майдані. Ми сподіваємося, що цей процес буде максимально публічним, і всі його учасники, включаючи потерпілих, зможуть самостійно дати оцінку і зрозуміти, хто повинен нести відповідальність за те, що трапилося в Україні», - заявив адвокат.

Сердюк розповів, що останній раз був у Януковича, 11 квітня, коли особисто відбирав у Віктора Федоровича пояснення у справі «Беркута».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: