Адвокат: засудженого в Криму політв'язня Балуха вдарив начальник ізолятора

Адвокат: засудженого в Криму політв'язня Балуха вдарив начальник ізолятора
Володимир Балух у суді

За інформацією адвоката, начальник ізолятора принижував та вдарив українця

Адвокат українського активіста Володимира Балуха, засудженого в окупованому Криму, подав скаргу на дії начальника ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) Валерія Ткаченка за застосування сили до ув’язненого.

Про це у Facebook повідомляє «Кримська правозахисна група».

«Він намагався провести незаконні дії щодо Володимира, а саме вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це зафіксовано на відео в ІТТ», – повідомив адвокат українця.

Сторона захисту подала заяви про протиправні дії начальника ІТТ в російську поліцію. За інформацією адвоката, в цілому всі інші співробітники ІТТ намагаються дотримуватися норм закону, проте начальник ізолятора «дозволяє собі хамство і порушення законів».

Нагадаємо, на початку серпня в анексованому Криму українця Балуха засудили до 3,5 років ув'язнення.

ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ з'явилися з обшуками до села Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки тривали чотири години в будинках Балуха та його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму вимагала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

Захист Балуха і правозахисники, в свою чергу, стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через розміщену на стіні табличку та прапор України, що майорів на подвір'ї його будинку.

Читайте також інтерв’ю: Справа Володимира Балуха. Як судили українського патріота в окупованому Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: