Американський посол радить розширити повановаження НАБУ через е-декларації

Американський посол радить розширити повановаження НАБУ через е-декларації
Американський посол Марі Йованович радить розширити повановаження НАБУ

Хвиля загального обурення корупцією, спровокована оприлюдненням електронних декларацій українських чиновників, свідчить про необхідність розширити повноваження НАБУ і прискорити створення в країні антикорупційного суду.

Про це надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович заявила в інтерв'ю ZN.UA. Вона зазначила, що електронне декларування є початком, а не завершенням процесу боротьби з корупцією в Україні.

«Хвиля загального обурення корупцією свідчить про необхідність зберегти і розширити повноваження НАБУ, пов'язані з проведенням розслідувань, і як можна скоріше створити антикорупційний суд. Ми готові підтримувати зусилля уряду України в боротьбі з корупцією та розуміємо, що система електронних декларацій про активи є початком, а не завершенням процесу виявлення і припинення корупційної діяльності», – зазначила Йованович, відповідаючи на запитання про загрозу перетворення е-декларування в етап амністування нечесно нажитих капіталів. Посол зазначила, що перспективу притягнення корупціонерів до відповідальності повинні визначати український народ і уряд України. За словами Йованович, американська сторона очікує від українських правоохоронців розслідувань, розкритих в ході декларування підозрілих фактів. «Система електронних декларацій про активи служить своєї заданої мети — підвищити рівень прозорості серед високих посадових осіб. Ми сподіваємося, що правоохоронні органи України своєчасно будуть виявляти і розслідувати підозрілі корупційні справи», – резюмувала вона.

 

30 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб'єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. В Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, народні депутати подали понад 400 електронних декларацій, чиновники – 79.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: