Американський посол визнав: до генпрокурора Луценка приставили наглядача з Вашингтона

Американський посол визнав: до генпрокурора Луценка приставили наглядача з Вашингтона
Американським посол в Україні Джеффрі Пайєтт

В якості радника у нового генпрокурора працює колишній прокурор з Департаменту юстиції США

Американським посол в Україні Джеффрі Пайєтт прокоментував австрійському виданню Der Standard ситуацію з боротьбою з корупцією в Україні. Дипломат запевнив журналістів, що нині процес набув позитивних однак. Зокрема, мова йде про призначення нового генпрокурора Юрія Луценка та про початок роботи низки антикорупційних структур (НАБУ, НАЗК).

«Луценко має дуже добрий зв'язок з нами», - визнав американський дипломат. Він уточнив, що в якості радника у нового генпрокурора працює колишній прокурор з Департаменту юстиції США. Пайєтт стверджує, що прохання про це надійшло від президента Петра Порошенка. Посол також уточнив, що в офісі Луценка працюють чиновники з ЄС.

Американський дипломат також задоволений тим, як нині українське громадянське суспільство бореться з корупцією.

«Важливим кроком вперед в стало й те, що новий генеральний прокурор порушив справу проти депутата Олександр Онищенка з обвинувальним висновком. Ставлення до корупції змінилося, але це ще не все», - наголосив дипломат.

Раніше сам Луценко обіцяв, що в Генпрокуратурі буде створено генеральну інспекцію. Комісію з відбору до генеральної інспекції, яка мала запрацювати у липні очолить Богдан Вітвицький. Вітвицький - колишній федеральний прокурор і помічник генерального прокурора США, Міністерство юстиції США, Нью-Джерсі, США; резидент юридичного радника при посольстві США в Україні, 2007-2009. Спеціалізується на міжнародному праві, законодавстві в сфері нерухомості; антикорупційне законодавство; банківське право.

Як повідомляв «Главком», каденція Джеффрі Пайєтта наприкінці літа добігає кінця. Дипломат перейде на роботу в Грецію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: