Американський стратегічний радник розповів, чому треба пишатися Збройними силами України

Американський стратегічний радник розповів, чому треба пишатися Збройними силами України
Петро Порошенко та Джон Абізейд

«Ми повинні розуміти, що гібридна війна може досягти межі НАТО в Естонії, Латвії, Литві та інших місцях»

Американський стратегічний радник Міноборони України від США, генерал у відставці Джон Абізейд закликав пишатися Збройними силами України. Про це він сказав під час виступу в Нью-Йорку 22-23 вересня на заході, присвяченому спробі України в 1918 отримати незалежність.

«Я розповім вам, чому ви повинні пишатися Збройними силами України. Я розповім вам, чому ви повинні їх підтримувати, тому що вони, наскільки мені відомо, є передовою, для всіх нас. І підтримка цієї передової – не те, що можна, а те, що потрібно зробити», – заявив генерал.

Він також зазначив, що завжди поважав російських військових.

«Я також розповім вам дещо, що вас здивує. Це те, що я дуже поважаю російських військових – завжди поважав. З самого початку, як молодий офіцер, я готувався битися з ними. Я розумів їх командирів, їх зброю, їх тактику, я розумів, що вони будуть робити, і я знав, що вони дуже професійні, дуже здібні, дуже гнучкі. і вони показали, з їх вторгнення в Україну, більшу гнучкість, яку Захід повинен усвідомити. Ми повинні розуміти, що гібридна війна – це не просто небезпека для народу Грузії, народу Сирії і народу України, але може досягти межі НАТО в Естонії, Латвії, Литві та інших місцях», – сказав Абізейд.

За його словами, це спосіб війни, який не виставляє основні сили, але використовує всі знаряддя війни за допомогою ставлеників, підкріплюючи їх кібервійною, пропагандою.

Він додав, що в 2014 росіяни думали, що це буде просте завдання, і українська армія справді не була готова, так як була неорганізованою, без політичної, матеріально-технічної та медичної підтримки.

Зараз Абізейд задоволений зміцненням української армії.

«Тому, коли я йду в ООС – це вже не АТО, я бачу молодих, сильних, освічених солдатів, деякі з яких навчені на Заході, але всі вони борються самі по собі, з мінімальною підтримкою з боку Заходу і вони утримують оборону. Але цього недостатньо, щоб утримувати оборону. Її необхідно утримувати не тільки на південному-сході, а й на довгому кордоні між Росією і Україною. і це не тільки кордон між Росією і Україною, це кордон між Росією, Білоруссю і Україною, Молдовою та Україною, Кримом і Україною. Це все місця, які показують, де може проходити російське військове втручання, і це серйозна і складна військова проблема, але я повинен сказати вам, що я дуже впевнений в міністрі оборони і начальнику штабу, тому що я знаю, що вони патріоти, забезпечують керівництво, яке просуне країну і ВСУ вперед», – також наголосив генерал.

Абізейд також упевнений, що ЗСУ рухаються до НАТО і колись увійдуть в альянс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: