Антимонопольний комітет разбереться з цінами на бензин

Антимонопольний комітет разбереться з цінами на бензин

В АМКУ заявили, що ціни низки мереж АЗС на бензин А-95 завищені на більший рівень, ніж це припускають європейські котування на паливо.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) обіцяє найближчим часом ухвалити рішення за заведеною на початку року справою щодо наявності змови мереж АЗС при підвищенні цін на паливо, - повідомив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович під час круглого столу.

«Комітетом було заведено справу, вона вже на завершальному етапі. Попередні висновки направлені учасникам ринку. Ми чекаємо від них відповіді й будемо ухвалювати відповідні рішення... Рішення буде ухвалено найближчим часом», - сказав Полюхович, не повідомивши точні терміни.

За його словами, на вітчизняному ринку спостерігається ситуація, коли ціни низки мереж АЗС на бензин А-95 завищені на більший рівень, ніж це припускають європейські котування на паливо.

«А-95 не відповідає все-таки повною мірою середньому руху цін на котування», - сказав Полюхович.

Своєю чергою, директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн повідомив, що підозри АМКУ в монопольній змові на ринку нафтопродуктів декількома мережами АЗС не відповідають дійсності, оскільки на їхню частку припадає лише 20% від обсягів реалізації палива по країні. За його словами, ціни на паливо ( без податків і зборів) відповідають європейському рівню.

«Ринок знаходиться якраз посередині. У нас не мінімальна ціна, але й не максимальна», - зазначив Куюн.

При цьому експерт підкреслив, що АМКУ має стежити за наявністю рівних правил гри на ринку для всіх гравців, оскільки деякі з них продають паливо без відповідних дозволів і сплати податків, а це дозволяє їм при нижчих цінах отримувати значно більшу маржу, ніж мережі, які працюють у межах закону.

«Ті, хто в тіні, і ті, хто торгує бодягою, контрабандним паливом, ніколи претензій Антимонопольного комітету не отримували... Але наші ж, навпаки, намагаються карати тих, хто намагається вести бізнес цивілізовано», - сказав Куюн.

Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: