«Антонов» спростував інформацію про продаж китайцям прав на літак «Мрія»

«Антонов» спростував інформацію про продаж китайцям прав на літак «Мрія»

Україна не продала китайцям «Мрію»

Державне підприємство «Антонов» спростувало інформацію про продаж китайській компанії China airspace прав на найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія».

Згідно з наданою у прес-службі «Антонова» інформацією, зараз українська делегація повертається з переговорів, які відбувалися в Китаї. Додаткову інформацію про результат переговорів представники підприємства повідомлять найближчим часом.

Нагадаємо, раніше в китайських ЗМІ з'явилася інформація, що 30 серпня китайська компанія China airspace і українське держпідприємство «Антонов» уклали договір про співпрацю. Зокрема повідомлялося, що за даним договором до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер Ан-225, включаючи використання креслень та специфікацій літака. Переговори щодо залучення китайських інвесторів велися ще в травні 2016 року. Після підписання договору з українською компанією Китай отримав доступ до унікальних технологій у галузі авіабудування. Планується, що перший китайський Ан-225 буде випущено вже в першій половині 2019 року.

Ан-225 «Мрія» створено київським Конструкторським бюро імені Антонова. Свій перший політ літак здійснив у 1988 році. Відтоді «Мрія» залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: