Арабський світ засудив теракт в Ніцці: це вчинок «боягузів» і «проклятих» - The Guardian

Арабський світ засудив теракт в Ніцці: це вчинок «боягузів» і «проклятих» - The Guardian
image.uinp.info

Вища мусульманська богословська школа Єгипту Університет Аль-Азгар назвав теракт таким, що йде всупереч ісламу

Головний муфтій Єгипту Шавкі Аллам жорстко розкритикував організаторів теракту в Ніцці, який стався вчора під час святкування Дня Бастилії. Релігійний лідер назвав нападників «шкідниками, які поклоняються Сатані і будуть проклятими в цьому житті і після в потойбічному». Про це сьогодні повідомляє The Guardian, додаючи, що в такому ж тоні висловився і клерик з Саудівської Аравії шейх Салман аль-Ауда, який заявив, що вбивця буде «проклятий Богом, його ангелами і всіма людьми».

В цей же час, вища мусульманська богословська школа Єгипту Університет Аль-Азгар назвав теракт «підлим» і таким, що йде всупереч ісламу. При цьому університет закликав «об'єднати зусилля для боротьби проти тероризму і очищення світу від цього зла». Туніс, звідки, як свідчать останні дані французької поліції, був родом терорист, офіційно назвав теракт в Ніцці проявом «неймовірного боягузтва» і висловив солідарність з Францією у протистоянні «терористичному лиху».

Саудівська Аравія і її сусіди в Перській затоці виступили зі спільною заявою, в якій жорстко засудили теракт в Ніцці. «Рада співпраці країн Перської затоки солідарна з Францією після цього боягузливого злочину, виконавці якого переступили через всі моральні і загальнолюдські цінності», - сказав генеральний секретар блоку Абдуллатіф аль-Заяні.

В адміністрації президента Єгипту Абделя Фаттаха аль-Сісі повідомили, що єгипетських лідер «в найбільш рішучий спосіб засуджує ганебну терористичну атаку. Голова Арабської ліги Ахмед Абдул Гейт теж назвав теракт в Ніці «малодушним» вчинком.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: