Архієпископ Євстратій вважає, що УПЦ МП має подвійні стандарти

Архієпископ Євстратій вважає, що УПЦ МП має подвійні стандарти

За словами Архієпископа Євстратія «або Москва в особі своєї церкви, визнає лише Україну агресором, або ці заклики до припинення війни по суті є нічим іншим, як однією з технологій, які спрямовані на те, щоб припинити опір України російській агресії».

Обурення українського суспільства проти так званої «Хресної ходи» УПЦ МП виникло тим, що Московський патріархат не визнає Росію агресором і закликає Україну припинити опір російській агресії. Про таке в ефірі «5 каналу» заявив Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду УПЦ КП, голова інформаційного управління Київської патріархії Євстратій (Зоря).

«Коли говорять про те, що нам треба припинити війну забувають про те, що війна може бути припинена тільки усіма сторонами, які в цю війну включені. А коли церква Московського патріархату говорить лише про громадянську війну і не говорить про Росію як про агресора, то відповідно заклики припинити війну означають заклики до України, що Україна повинна припинити збройний опір агресору. В односторонньому порядку може лише агресор припинити війну, тому що, коли він припиняє агресію, тоді і припиняються військові дії», — зазначив Євстратій.

За словами Архієпископа Євстратія «або Москва в особі своєї церкви, визнає лише Україну агресором, а ми знаємо з російської пропаганди, що так і є, або ці заклики до припинення війни по суті є нічим іншим, як однією з технологій, які спрямовані на те, щоб припинити опір України російській агресії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: