АТО: бойовики ведуть вогонь на всіх напрямках фронту - Міноборони

АТО: бойовики ведуть вогонь на всіх напрямках фронту - Міноборони

Незважаючи на провокації та обстріли з боку ворога, українська армія утримує позиції на лінії зіткнення

Бойовики застосовують важку артилерію на всіх напрямках, а подекуди стріляють і з БМП. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, інформує ZIK.

Головною «гарячою точкою» залишається Новозванівка. В темну пору доби, починаючи з 19:20, бойовики відкрили вогонь з важкої артилерії по позиціях українських військ. Обстріли зі 152-мм артилерійських установок та 82-мм мінометів тривали до 21:30 із перервою на одну годину. Ще ворожий артобстріл зафіксований біля села Троїцьке Попаснянського району.

Протягом доби неспокійно також було в районі Новоолександрівки, Кондрашівки Нової та Лопаскіного, де бойовики стріляли з легкої зброї.

Бойовики активно застосовували 82- і 120-мм міномети, насамперед поблизу Авдіївки, Верхньоторецького, Троїцького (Ясинуватський район) та селища Луганського. Усього бойовики випустили 167 мінометних мін з важкого озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями. Біля останнього бандформування також стріляли з БМП. Ще одна провокація спостерігалася біля Зайцевого.

Тут зберігається найширша географія провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Важка зброя – артилерія і міномети – застосовувалася переважно у темну пору добу інтенсивніше та більше, ніж на інших напрямках. Зокрема, під ворожий вогонь попали українські позиції неподалік Красногорівки, Павлополя, Тарамчука і Широкиного, де також окупанти стріляли з БМП. Внаслідок ворожого обстрілу Мар’їнки отримав поранення місцевий мешканець. Усього було випущено 12 артилерійських снарядів і 137 мінометних мін. Окрім цього, в усіх зазначених місцях, а також біля Водяного і Лебединського, бойовики застосовували стрілецьку зброю та гранатомети.

Незважаючи на провокації та обстріли з боку ворога, українська армія утримує позиції на лінії зіткнення. Завдяки злагодженій роботі та бойовим навичкам, жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений внаслідок бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: