Аваков задекларував 12-кімнатну квартиру та близько тисячі пляшок вина

Аваков задекларував 12-кімнатну квартиру та близько тисячі пляшок вина
Арсен Аваков

В декларації міністра вказано більше сотні картин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задекларував ділянку землі в Харківській області, у селі Коробочкине, загальною площею 1200 кв. м. З членів сім'ї Аваков зазначив у декларації дружину Інну. У спільній власності подружжя перебуває легендарна величезна квартира в Харкові площею 657,90 кв. м (це 12-кімнатна квартира, яка займає весь поверх житлового будинку). На ім'я особисто Авакова також записані квартири в Чугуєві площею 39,30 кв. м та у Харкові (70,90 кв. м).

Він згадав у декларації три пари годинників елітних марок Jaeger LeCoultre, Rolex і Vacheron Constantin, а також картину пейзажиста Сергія Васильківського XIX століття «Вечір на Дінці».

Крім того, у своїй декларації він вказав колекцію мідних, бронзових, срібних та золотих монет 16–21 століть території сучасної України, а також територій Російської, Австро-Угорської, Римської імперій 2 ст. до н. е. – 20 ст. н. е. (загалом 2652 монети), колекцію золотих монет країн Європи та Америки 18–21 ст. – 24 монети і колекцію картин, гравюр, естампів та літографій українських і відомих художників 19–21 ст. – 78 картин.

Крім цього, він вніс у декларацію літографію Пабло Пікассо, колекцію з 11 картин художника Вачагана Норазяна, гравюру Карла Плюкенбаума, раритетні ікони, антикварні камінні годинники.

Загалом в декларації міністра вказується більше сотні картин.

Окремим пунктом в документі йдуть колекції марок: колекція українських поштових марок з моменту проголошення незалежності; колекція марок різних країн 1960–2000 р.р. з космічної і художньої тематики, а також ювілейних марок і блоків СРСР.

Також вказана колекція вин виробництва Франції, Італії, Німеччини, Австрії, України, Іспанії, США, Чилі в кількості 760 пляшок і низка колекційних вин Chateau Mouton-Rothschild різних років.

У спільній власності Аваков зазначив меблі, антикварні дзеркала, світильники, колекцію бронзових, чавунних, срібних і кам'яних статуеток 19-20 ст., колекцію срібних і золотих монет, наданих Національним банком України, бібліотеку книг, друкованих видань, журналів 18-21 ст. – близько 8000 примірників.

Окремим пунктом зазначено колекцію холодної зброї 19-20 століть – 7 одиниць. Крім цього вказано чотири шуби дружини, сумки та коштовності.

Як відомо, чиновники повинні вказати в декларації все майно, вартість якого перевищує 50 мінімальних зарплат станом на 1 січня 2015 року. Іншими словами, вартість кожної речі перевищує 60 тис. 900 грн.

Аваков володiє акцiями футбольного клубу «Металiст» (12 штук загальною вартiстю 3 гривнi) i казначейськими зобов'язаннями (вiйськові серiї В) у кiлькостi 20 штук i номiнальною вартiстю 20 тис. гривень, а дружина – приватного акцiонерного товариства «АКБ Базис» (у стадiї лiквiдацiї) вартiстю 1,3 млн гривень. Також вказані коштовності подружжя, зокрема чорний діамант 4,85 BLK DEA, прикраси ТМ Cartier, Graff та ін.

Крім того, в графі «нематеріальні активи» Аваков вказав авторське право на «сценарій у вигляді РЮКЗАКІВ, з газетними вирізками: Печальна історія про депутата каплюнаізпартіїпростихблюдей, який разом бльовочкіним та столяровою, за російські гроші заробляв брехнею (вартість 1 млрд. рублів або 1 грн.)»

jt

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Олесь Довгий (депутатська група «Воля народу») задекларував 95 картин XIX–XXI ст., 10 статуй, 11 наручних годинників і 1,5 млн доларів готівкою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: