Балчун прогуляв майже половину всіх робочих днів - генпрокуратура

Балчун прогуляв майже половину всіх робочих днів - генпрокуратура
Войцех Балчун

Екс-глава УЗ в 2016 році був відсутній на робочому місці 87 робочих днів, у 2017 році - 45 днів, заявила прес-секретар генпрокурора

Войцех Балчун, який подав у відставку з посади глави «Укрзалізниці», в 2016 р. був відсутній на робочому місці 87 днів з 145, а в 2017 р. - 45 зі 103 робочих днів. Про це в Facebook написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

«Слідством встановлено, що від виконання своїх безпосередніх обов'язків Балчун фактично самоусунувся, ефективне управління не здійснював, що негативно позначилося на діяльності товариства і стані законності на залізничному транспорті в цілому», - написала вона.

Сарган нагадала, що минулого тижня генпрокурор Юрій Луценко направив на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана лист, в якому зазначав неналежне виконання правлінням «Укрзалізниці» своїх обов'язків.

«Органами прокуратури та іншими правоохоронними органами на сьогодні розслідуються близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ПАТ «Укрзалізниця», - заявила вона.

Сарган вказала на те, що ст. 98 статуту «Укрзалізниці» саме на правління компанії покладено функції контролю над роботою структурних підрозділів та філій, а Балчун самоусунувся від цих обов’язків.

Як відомо, сьогодні Кабінет міністрів звільнив Войцеха Балчуна з посади керівника «Укрзалізниці» за його власним бажанням.

Тимчасовим в.о. глави «Укрзалізниці» призначено першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, який є головою наглядової ради «Укрзалізниці» та до призначення Балчуна також виконував обов'язки глави «Укрзалізниці».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: