Банкам стане важче отримати валютні ліцензії

Банкам стане важче отримати валютні ліцензії

Відтепер регулятор може відмовити в наданні банку генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій у разі застосування до банку заходів впливу або штрафів

Національний банк України доповнив список підстав для відмови в наданні банкам та відкликання генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Відповідні зміни до нормативно-правового акту НБУ закріплені постановою правління центрального банку №380, вона набуває чинності наступного дня після його офіційного опублікування .
Згідно з документом, відтепер регулятор може відмовити в наданні банку генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій у разі застосування до банку заходів впливу або штрафів під час розгляду клопотання банку про видачу ліцензії.
Крім того, НБУ може відхилити клопотання банку на ліцензію у разі визнання структури власності фінустанови непрозорою або визнання банку проблемним.
Водночас Нацбанк з 12 вересня дозволив банкам переоформляти валютні ліцензії без зазначення в них інформації про своє місцезнаходження, а також скасував вимогу щодо одержання нової генеральної ліцензії в разі зміни місцезнаходження банку або небанківської фінансової установи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: