Берлін відхилив ультиматум Анкари щодо скасування віз

Берлін відхилив ультиматум Анкари щодо скасування віз

В Німеччині заявили, що ЄС «не на турецькому базарі», щоб торгуватися про скасування 72 умов візової лібералізації

Німецький уряд відхилив вимогу Анкари про скасування віз між Туреччиною і ЄС. Офіційний представник міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер заявив, що турецька сторона повинна виконати умови для лібералізації візового режиму, і лише тоді можна буде обговорювати це питання, передає Deutsche Welle.

Приводом для його висловлювання стали слова міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу про те, що Анкара відмовиться дотримуватися угоди з питань біженців в тому випадку, якщо Брюссель найпізніше до жовтня не введе безвізовий режим для турецьких громадян.

Подібним чином відреагував на загрозу з турецької сторони і віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель. За його словами, для скасування віз Анкара "повинна виконати норми, як вимагає Євросоюз". Оскільки зараз цього не відбувається, Туреччина не має права тиснути на ЄС, підкреслив німецький політик.

Генеральний секретар Християнсько-демократичного союзу Андреас Шойєр назвав новий стиль в політиці Туреччини при Ердогані «загрозливим і ультимативним», додавши, що наразі можливість скасування віз між Туреччиною і країнами ЄС «повністю виключена».

Він заявив також, що ЄС – «не на турецькому базарі», щоб торгуватися про скасування 72 умов візової лібералізації.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: