Без паніки. Гройсман переконує, що українці забезпечені ліками та газом

Без паніки. Гройсман переконує, що українці забезпечені ліками та газом
Володимир Гройсман

Прем`єр запевнив, що наразі Україні забезпечена газом та іншими енергоносіями

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман закликав не зчиняти паніку з приводу закупівлі ліків через міжнародні організації та забезпечення енергоносіями. Про це він сказав на засіданні Верховної Ради.

«В 2016 році ми фактично завершили всі ті процедури, які було проведено, і фактично отримали забезпечення ліками. На 2017 рік ми передбачаємо 5,9 млрд грн, які ми спрямовуватимемо на забезпечення лікування стаціонарних хворих», – сказав Гройсман.

Що стосується поставок ліків, то, за даними глави уряду, на сьогодні Україна забезпечена тестами на туберкульоз на 100%, тестами на ВІЛ – 100%, забезпечення ліками з дитячої онкології – на 95%, дорослої онкології – 99%, забезчення вакцинами – 94%. «Ми на цих закупівлях зекономили 3 млн доларів», – наголосив він.

Прем`єр пообіцяв, що наступного року Україна продовжуватиме закупівлю ліків безпосередньо через міжнародні організації.

Крім того, Гройсман запевнив, що наразі Україні забезпечена і газом та іншими енергоносіями. «Ми працюємо в абсолютно штатному режимі і тому качати паніку – це притаманно нашим ворогам. Хай качають. Ми будемо працювати і нормально жити», – зазначив глава уряду.

Кабінет міністрів 9 листопада схвалив постанови про введення з 1 січня 2017 року референтних цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету та бронхіальної астми, а з 1 квітня – про запуск програми реімбурсації за ними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: