Більше 20 країн світу обмежили дипломатичні або ділові відносини із КНДР

Більше 20 країн світу обмежили дипломатичні або ділові відносини із КНДР

Розвідка США не вважає, що обмежень буде достатньо, щоб змусити КНДР іти на поступки

Кампанія США щодо подальшого обмеження дипломатичної і економічної діяльності КНДР в світі дає свої плоди. Так американські дипломати протягом останнього року переконували своїх візаві у країнах перебування у необхідності закривати компанії і структури, якими володіє Пхеньян, вилучати північнокорейські кораблі із реєстрів, припинити перельоти, які здійснюють авіалінії КНДР і висилати послів. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Особливо показовим буде те, що під час саміту регіонального форуму АСЕАН цього року США зробили все від них залежне, щоб в його рамках не відбулася жодна двостороння зустріч за участю північнокорейських дипломатів.

Особливо успішною виявилася кампанія щодо висилки послів КНДР із країн перебування – на сьогодні це зробили Мексика, Перу, Іспанія і Кувейт. Італія також вислала очільника північнокорейської дипломатичної місії 1 жовтня. Головним аргументом, який використовували американці для просування подібної ідеї було те, що КНДР використовує посольства і дипломатичну пошту для перевезення контрабанди і озброєння, на яких заробляє гроші. Кувейт і Катар окремо погодилися зменшити присутність північнокорейських робітників в себе.

Американські дипломати активно використовують дані розвідки щодо зв’язків КНДР із тими чи іншими іноземними структурами перед тим як робити відповідні прохання до іноземних урядів. Так Державний департамент стверджував, що гуртожиток в Берліні, яким володіє КНДР, надсилає валюту до Пхеньяну. Як наслідок в травні уряд ФРН вирішив закрити цей гуртожиток. Так само 12 кораблів КНДР використовували прапор Фіджі для операцій, без того щоб ця країна знала про це.

Головна ідея такої глобальної кампанії це показати КНДР, що поки Пхеньян проводить роботи над ракетною і ядерною програмою, то вони мають розуміти, що не сховаються від США. Окрім того американські дипломати вважають, що така кампанія може змусити північнокорейську сторону сісти за стіл переговорів. Хоча цікаво, що розвідка США вважає у своїх висновках, що ніякий тиск не змусить КНДР відмовитися від ракетної і ядерної програми, яку Пхеньян розглядає як засіб гарантування свого виживання. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: