Більше половини українців не працює за спеціальністю

Більше половини українців не працює за спеціальністю

Серед тих, хто працює за спеціальністю, лише третина задоволені своєю роботою

Більше половини українців працює не за спеціальністю, а кожен третій змінив професію одразу після закінчення вишу. Серед тих, хто пішов працювати за спеціальністю й лишився у професії, лише третина відповіла, що задоволена своєю роботою. Такі результати опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.
Як показало опитування, кожен десятий працював за профілем деякий час після випуску з вишу, але вже згодом змінив професію.
Серед тих, хто працює за спеціальністю, більше юристів, фінансистів і медиків. Також отримана освіта стала в пригоді тим, хто вивчав менеджмент. Рідше йдуть працювати за спеціальністю експерти з природничих і гуманітарних наук, ще рідше – педагоги. І якщо в перших двох випадках ідеться швидше про низьку затребуваність спеціалістів на ринку, то у ситуації з працівниками освіти головною причиною зазвичай є низький рівень зарплат і престижу професії.
Серед тих, хто пішов працювати за спеціальністю й лишився в професії, лише третина відповіла, що задоволена своєю роботою. Згідно з даними опитування, більше, ніж інші, задоволені роботою маркетологи, а шкодують про вибір професії найчастіше медпрацівники.
Незважаючи на низьку задоволеність, половина респондентів відповіла, що збирається працювати за спеціальністю й надалі. Дещо менше половини діятимуть за ситуацією. І лише четверо зі ста мають намір змінити вид діяльності. Згідно з опитуванням, найбільше серед них медиків і педагогів.
Дані було одержано в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1198 респондентів з різних регіонів України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: