Біля Золотого відбулося розведення військ

Біля Золотого відбулося розведення військ

Але за декілька хвилин після розведення бойовики із гранатометів відкрили вогонь неподалік Новоолександрівки

На 10-й день після домовленостей у Мінську про розведення сторін на Донбасі почали відводити військові підрозділи. Близько 12-ї години сторони здійснили відведення сил біля Золотого на Луганщині. Про це повідомив прес-офіцер сектору Луганськ Валентин Шевченко у коментарі «5-му каналу».
Так, сторони звільнили по одному квадратному кілометру по лінії фронту. Утім, уже за декілька хвилин після розведення, за словами Шевченка, бойовики із гранатометів відкрили вогонь неподалік Новоолександрівки.
«На околиці міста Золоте відбулося розведення на визначені представниками ОБСЄ конкретні рубежі. Після відповідного сигналу, військовослужбовці, які несуть службу на спостережних постах – відійшли на визначені рубежі. Заздалегідь військовослужбовці провели роз'яснювальну роботу серед місцевого населення, попередили їх, що вони їх не залишають, не покидають і гарантують безпеку. Також представники місії ОБСЄ підтвердили, що на тій стороні також відбулося відведення військ. На встановлену відстань. Кількість особового складу вони не повідомляють», - сказав прес-офіцер.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що у рамках підготовки до реалізації рамкової угоди про розведення сил і техніки у районі н.п. Золоте бойовиками обладнується пункт пропуску. 

Як відомо, 21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Згідно з документом, передбачається створення трьох зон безпеки на лінії зіткнення на Донбасі поблизу населених пунктів Золоте, Петровське та Станиця Луганська площею не менше 4 кв. км кожна. Контролювати дотримання домовленостей будуть спостерігачі СММ ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: