Борг держави за субсидіями на газ становить майже 20 млрд грн – «Нафтогаз»

Борг держави за субсидіями на газ становить майже 20 млрд грн – «Нафтогаз»

Адресні субсидії на 19,7 млрд грн залишаються не профінансованими

За перші шість місяців 2017 року НАК «Нафтогаз України» сплатила до державного бюджету 67,5 млрд грн податків (згідно з оперативними даними на 4 липня 2017 р.) та дивідендів. Про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

«Ця сума майже дорівнює сумам, сплаченим групою до державного бюджету за весь 2016 рік (74 млрд грн). Надходження від групи «Нафтогаз» склали більше 17% загальних доходів державного бюджету за перше півріччя 2017 року», - йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» зазначають, що ця сума платежів є більш ніж достатньою для фінансування державою системи субсидій для захищених споживачів газу. «У першому півріччі 2017 року вартість поставленого «Нафтогазом» газу, яка мала б бути профінансована за рахунок адресних субсидій, склала 49,2 млрд грн. Разом з тим, із державного бюджету на рахунки споживачів станом на кінець червня надійшло лише 29,5 млрд грн. Адресні субсидії на суму 19,7 млрд грн залишаються не профінансованими», - інформують у компанії.

«Нафтогаз» попереджає, що постійні та суттєві затримки з розрахунками за вже поставлений споживачам ресурс становлять значний ризик для накопичення запасів газу, необхідних для безпечного проходження опалювального сезону 2017-2018 років.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що додаткові гроші на субсидії виділять за рахунок перевиконання державного бюджету.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: