Бойовики ІДІЛ вбивають сотні громадян в Іраку і забирають хлопчиків, - ООН

Бойовики ІДІЛ вбивають сотні громадян в Іраку і забирають хлопчиків, - ООН

Жертвами ісламістів стали 50 дезертирів і 180 колишніх іракських чиновників

Бойовики терористичної організації «Ісламська держава» протягом останніх декількох днів вбили сотні людей в Мосулі і його околицях. Про це заявив прес-секретар Управління Верховного комісара ООН з прав людини Равіна Шамдасані, передає DW.

Жертвами ісламістів стали 50 дезертирів і 180 колишніх іракських чиновників. Як йдеться у повідомленні, людей, обвинувачених у дезертирстві, стратили у понеділок, 31 жовтня. А в середу, 2 листопада, бойовики вбили 180 осіб під час відступу ісламістів і міста Кокжалі.

За інформацією агентства Reuters, ісламісти також вбили 200 чоловік в Мосулі. Наголошується, що бойовики насильно перемістили 1600 громадян з Хаммама аль-Алі в Таль-Атара, щоб використовувати людей в якості живого щита для захисту від авіаударів. Також вони перемістили 150 сімей з Хаммама аль-Алі в Мосул.

Ісламісти оголосили громадянам, що вони повинні покинути свій будинок, погрожуючи суворим покаранням у разі непокори. Крім цього вони наказали громадянам віддати їм хлопчиків старше 9 років, з яких вони мають намір зробити солдатів.

Як повідомлялось, бойовики ІДІЛ у Мосулі розстріляли 230 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: