Бойовики в Мінську вимагали звільнення 600 своїх прибічників

Бойовики в Мінську вимагали звільнення 600 своїх прибічників

Бойовики наполягають, що в них утримується лише 45 українських бранців, та вимагають звільнити більше 600 осіб, затриманих за важкі злочини

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, а також гуманітарної підгрупи було присвячено особливу увагу проблемі звільнення заручників. Як стверджують проросійські бойовики, вони тримають у полоні лише 45 українців, коли як виманають звільнити 600 своїх терористів  з українських в’язниць.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Українській стороні вдалося добитися, що до українських бранців у ОРДО буде найближчим часом допущено координатора ОБСЄ Т. Фріша. Нещодавно він зустрічався з родинами заручників, говорив з мамами, сьогодні отримав запевнення, що найближчим часом може відвідати бранців, поспілкуватися з ними без присутності тюремників», - написала Геращенко.

Вона зазначила, що українська сторона також піднімала питання допуску Міжнародного комітету Червоного Хреста до тюрем для пошуку зниклих безвісти і тих заручників, про долю яких нічого не відомо, а також для моніторингу умов утримання. Але поки що в питанні допуску МКЧХ на окуповані території прогресу досягти не вдалося, наголосила Геращенко. 

«Щодо звільнення, то інша сторона наполягає, що в них утримується лише 45 бранців, і вимагає звільнити більше 600 осіб, затриманих за важкі злочини. Серед цих осіб є ті, хто не мають жодного відношення до Мінського процесу і до конфлікту на Донбасі, зокрема, затримані за підготовку терактів в Одесі і Харкові... Ми вивчаємо процесуальний статус цих осіб», - повідомила уповноважений президента з врегулювання ситуації на Донбасі.

Сьогодні представники Тристоронньої контактної групи підписали у Мінську рішення щодо розведення сил і зброї на Донбасі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: