Бойовики випустили по силах АТО майже сотню мін на Світлодарській дузі

Бойовики випустили по силах АТО майже сотню мін на Світлодарській дузі
Українські військовослужбовці

Українські воїни майже на кожен обстріл окупантів відповідали прицільним вогнем

Оперативна обстановка в районі проведення АТО дещо ускладнилася. Підконтрольні Росії озброєні бойовики продовжують застосовувати зброю проти українських захисників. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню у темну пору доби.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на луганському напрямку епіцентром бойового протистояння стала Світлодарська дуга.

«Ворог, з невеликими перервами, близько трьох годин обстрілював наші оборонні укріплення з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів та озброєння БМП на підступах до Луганського. Загалом було випущено понад 90 мін. Українські воїни майже на кожен обстріл відповідали прицільним вогнем», - інформують у штабі.

Також увечері під обстріли з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Макарового. Провокував противник українських воїнів зі стрілецької зброї й у районі Кримського.

На донецькому напрямку найбільш неспокійно на приазов’ї. Грубо порушуючи Мінські домовленості, противник застосував артилерію калібру 152-мм поблизу Водяного. Зі 120- мм міномету бив по захисниках Павлополя і Широкіного.

«Наші позиції у передмісті Авдіївки бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО біля Новотроїцького, а під кінець доби незаконні збройні формування обстрілювали з великокаліберних кулеметів оборонців Старогнатівки», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за минулу добу окупанти 22 рази порушили перемир’я. У відповідь українські військовослужбовці 15 разів придушували вогневу активність противника.

У результаті ворожих обстрілів жоден військовослужбовець сил АТО не постраждав.

До слова, Сенат США схвалив проект оборонного бюджету з $350 мільйонами для України, в тому числі на військові потреби.

Нагадаємо, українська сторона сподівається на позитивний результат в питанні обміну заручниками до Нового року. В ОРДЛО підтвердили наявність у себе 88 осіб зі 157, запитуваних офіційним Києвом.

Ватажок «ДНР» Захарченко доручив підготуватися до обміну полоненими з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: