Бойовики з танків обстріляли житлові квартали Авдіївки

Бойовики з танків обстріляли житлові квартали Авдіївки
Наслідки обстрілу

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє про продовження обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДО мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування із зброї забороненої Мінськими домовленостями. Відповідне звернення розміщене Штабом АТО у Facebook.

«11-го червня близько 18.00 під час обстрілу позицій сил АТО в районі Авдіївки, під вогонь, який вели танки бойовиків також потрапили житлові квартали населеного пункту. Внаслідок вибуху 125 мм снаряду пошкоджено три житлові будинки по вулиці Островського. В будівлях вибиті шибки та пробиті дахи. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. В житловому кварталі, який потрапив під обстріл також пошкоджено електричну мережу», - йдеться у повідомленні.

На місці обстрілу працює спостережна група української сторони СЦКК. Подробиці уточнюються.

Українська сторона засудила дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення.

«Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей», - підкреслили в СЦКК.

Як раніше повідомив Штаб АТО, ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, однак контрольованою силами операції. Російсько-терористичні бандформування не припиняють порушувати домовленості про незастосування зброї вздовж усієї лінії фронту. З початку доби бойовики 28 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, час від часу застосовуючи й важке артилерійське озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: