Бойовиків з Донбасу у Росії не карають - правозахисник

Бойовиків з Донбасу у Росії не карають - правозахисник

Правозахисник розповів, що бойовики беруть участь у збройному конфлікті, скоюють злочини, а потім залишають зону бойових дій без жодного покарання

Російська Федерація переховує бойовиків з Донбасу на території своєї держави, що свідчить про втрату її репутації на міжнародній арені. Про це розповів під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома» аналітик Центру документування УГСПЛ Олександр Сєдов.

Затриманий правоохоронцями екс-комбат незаконного збройного формування «Керч» Вадим Погодін нещодавно був звільнений з-під варти та не отримав жодного покарання за скоєний злочин на території окупованого Донбасу.

«Те, що вони його відпустили говорить про те, що це втрата репутації Російської Федерації, а не про те, що Україна погано виконала свою роботу. Перш за все на стадії попереднього слідства, я думаю. І саме те, що Росія відпустила злочинця, говорить про втрату міжнародної репутації», - заявив Олександр Сєдов.

Правозахисник розповів, що значна кількість учасників незаконних збройних формувань беруть участь в озброєному конфлікті, скоюють злочини, а потім залишають зону бойових дій без жодного покарання.

«Окрім статей, які я вже перераховував, а саме ст.110 – Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; ст.437 – Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни;  ст.258-3 – Створення терористичної групи чи терористичної організації; ст.438 – Порушення законів та звичаїв війни; ст.260 – Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань,  учасники незаконних збройних формувань скоюють багато правопорушень з точки зору кримінального права України. Це вбивства, катування, захоплення заручників. І збору цієї інформації варто приділяти увагу нашим правоохоронним органам, для того щоб потім передавати ці справи до Інтерполу», - прокоментував правозахисник.

На території України спостерігається дедалі більше правопорушень від учасників незаконних збройних формувань. Зафіксовано, що 10 відсотків з них – це громадяни Росії.

Ознайомитися зі звітом «Плата за війну» можна тут

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: