Британці вже не хочуть виходити з Євросоюзу – опитування

Британці вже не хочуть виходити з Євросоюзу – опитування

На запитання, що має зробити Велика Британія – залишитись у ЄС чи вийти, 45% обрали «залишитись», а 43% – «вийти»

Опитування громадської думки, проведене у Великій Британії, показало, що зараз більшість із невеликою перевагою проголосувала б за те, щоб залишитися у ЄС. Про це свідчать результати опитування компанії BMG Research, повідомляє Reuters.

«На запитання, чи має Велика Британія залишитись чи вийти, 45% обрали «залишитись», 43% – «вийти», а 12% не змогли відповісти», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, якщо не враховувати відсоток тих, хто не зміг відповісти, 51% проголосував би за те, щоб залишитись, та 49% за те, щоб покинути ЄС. «Наразі спостерігається не стільки зміна позиції, щоб залишитись, скільки сумніви щодо того, чи гарною ідеєю було виходити», – повідомив у коментарі виданню спеціаліст BMG Майкл Тернер.

Опитування проводилося серед 1546 жителів Великої Британії з 19-го по 24 жовтня.

На референдумі щодо Brexit у червні 51,9% мешканців Британії проголосували за вихід країни з ЄС, 48,1% проголосували за те, щоб залишитись.

Нагадаємо, президент Євросоюзу Дональд Туск повідомив, що Британія може застосувати статтю 50 Лісабонського договору про ЄС до кінця березня 2017 року. За його словами, ЄС, швидше за все, наполягатиме на збереженні спільного ринку з Британією і неподільності принципу чотирьох свобод.

Як раніше повідомляли місцеві ЗМІ із посиланням на інсайд з уряду, Великобританія може втратити близько 66 млрд фунтів ($82 млрд), якщо піде за «жорстким» сценарієм виходу з ЄС. ВВП країни буде нижчим на 9,5%, ніж якби вона залишилася у складі ЄС. Водночас нещодавно консалтингова фірма Oliver Wyman оцінила втрати фінансового сектора Британії від «жорсткого» Brexit в 38 млрд фунтів ($47 млрд).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: