Британські ЗМІ та експерти відреагували на Brexit

Британські ЗМІ та експерти відреагували на Brexit
ecfr.eu

Це референдум, в якому Лондон і університетські міста програли сільській і промисловій Англії

У Великобританії триває підрахунок голосів, які віддали її громадяни на референдумі за чи проти виходу крани з Європейсього союзу. Прихильники Brexit лідирують с 52% голосів, і їх уже не наздогнати, пише ВВС.

Ось попередній «вердикт» політичного оглядача ВВС Лори Кунсберг: «Найближчі колеги Девіда Кемерона кажуть, що він удачливий політик. Але коли дійшло до найбільшого ризику в його політичній кар'єрі, то удача від нього відвернулась… Наперекір Камерону, наперекір статусу-кво, наперекір всьому політичному істеблішменту Британія проголосувала за вихід з Європейського союзу, за те, щоб розірвати існуючий десятиліття політичний договір і віддати себе на милість новим можливостям або новим ризикам - а, можливо, і тому, і іншому».

Соціолог Джон Кертіс зазначив: «Це референдум, в якому Лондон і університетські міста програли сільській і промисловій Англії. Це референдум, в якому космополітична ліберальна Великобританія програла більш консервативній частини населення».

До референдуму багато писали про те, що вихід Великобританії з ЄС грає на руку російському президенту Володимиру Путіну. «Ця ніч - гігантська перемога для Путіна, для його зовнішньої політики, - написав у Твіттері колишній американський посол в Москві Майкл Макфол. - Путін журився щодо розвалу СРСР і Варшавського договору і буде щасливий побачити тріщини в європейській єдності».

Реакція газети The Daily Telegraph: «З політичною кар'єрою Девіда Кемерона покінчено. Він увійде в історію як прем'єр-міністр, який поставив на кін місце Великобританії в Європейському союзі і свою власну кар'єру - і програв ».

«Думаю, завтра ми можемо побачити наплив російських покупців на ринку лондонської нерухомості», - написав у Твіттері кореспондент The Wall Street Journal Пол Сонн, маючи на увазі різке падіння фунту.

Ліво-ліберальна британська газета The Guardian відреагувала на прогнозований результат референдуму заголовком: «Стався землетрус Brexit. На те, щоб розчистити викликані ним завали, підуть роки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: