Британській генерал: Війна між НАТО та Росією може розпочатися вже наступного року

Британській генерал: Війна між НАТО та Росією може розпочатися вже наступного року
promova.info

Путін запустив небезпечну динаміку подій, яка може призвести до різних ефектів у стосунках між Альянсом та Росією, - зазначив експерт.

У 2017-му році між Російською Федерацією та Північноатлантичним Альянсом може розпочатися війна. Таку думку висловив Річард Ширреф, братанський генерал у відставці, в інтерв'ю виданню Polska.

«Росія постійно займається демонстрацією сили, два роки тому вона вдерлася в Україну та захопила Крим. В 2014 році президент Путін запустив небезпечну динаміку подій, яка може призвести до різних ефектів у стосунках між Альянсом та Росією... Наш обов'язок - зробити такі кроки, завдяки яким мої прогнози залишаться у сфері домислів», - зазначив він.

Коментуючи плани НАТО про розміщення на східному фланзі додаткових сил союзників, Ширреф наголосив, що ці сили мають бути достатньо потужними.

«Ці війська слід доповнити силами швидкого реагування, які будуть базуватися у своїх країнах. Без цього Росію, яка має великий потенціал у регіоні країн Балтії, стримати не вдасться. Є ризик, що Москва встигне досягти своїх цілей перш, ніж НАТО взагалі відреагує», - підкреслив експерт.

Крім того, Ширреф вважає, що європейські країни не здатні самостійно, без допомоги НАТО, зупинити росіян.

«Я стурбований тим, що європейський оборонний потенціал дедалі слабшає. Можливості більшості країн континенту останніми роками драматично знизилися. У них не було навіть достатньої кількості підрозділів для участі в таких операціях, як місія в Афганістані», - підкреслив експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: