Чехи розлютились через заяву Земана про Крим

Чехи розлютились через заяву Земана про Крим

Демонстранти тримали плакати з гаслом «Чеська Республіка - це не Земан»

Перед входом у Празький град, резиденцію президента Чехії, пройшла демонстрація проти позиції Мілоша Земана щодо незаконно анексованого Криму. Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Radio.cz.

Демонстранти тримали плакати з гаслом «Чеська Республіка - це не Земан», оформленим у вигляді хештегу #czechrepublicisnotzeman.

Повідомляється, що цей флешмоб був запущений кілька днів тому молодим музикантом Іржі Барешем після виступу президента Чехії у ПАРЄ, в ході якого Мілош Земан заявив, що «анексію Криму слід вважати доконаним фактом».

Після цього чеські користувачі соцмереж стали викладати в sнтернет свої фотографії з хештегом, дистанціюючись від позиції президента та висловлюючи підтримку Україні.

Зазначається, що акція 17 жовтня також пройшла під гаслом «Панове, ми йдемо», розміщеним під портретами Земана та колишнього міністра фінансів Андрея Бабіша.

Нагадаємо, під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму.

Земан визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: «Крим – це анексія, без сумніву. Та це завершена справа (fait accompli)».

Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ. Заяви Земана не зустріли обурення представників ПАРЄ, які отримали право на виступ за його присутності.

Прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що висловлювання президента не відповідають зовнішній політиці чеського уряду.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: