Через п'ять років після розправи антипутінські протести поновлюються – The New York Times

Через п'ять років після розправи антипутінські протести поновлюються – The New York Times
Фото The New York Times

Невдоволення росіян сигналізує про можливу загрозу, оскільки Кремль готується до президентських виборів, намічених на березень наступного року, і прагне утримати країну в стані політичної дрімоти

«Прозахідні ліберали, жорсткі націоналісти, захисники прав геїв та інші противники Кремля зібралися в центрі Москви в суботу, прагнучи відродити протестний рух проти президента Володимира Путіна, що мало широку основу, але було пригнічено п'ять років тому за допомогою масових арештів і суворих тюремних вироків, – пише The New York Times. – Демонстранти скандували єдину вимогу, яка об'єднує їхні розрізнені ідеології: «Росія без Путіна!»

«Розмахуючи російськими прапорами і чорно-жовто-білими штандартами Російської імперії, тисячі протестувальників з усього політичного спектра провели гучну, але благодушну демонстрацію на честь п'ятої річниці жорсткої поліцейської розправи, що завершила місяці протестів проти Путіна в 2011-2012 роках», – йдеться в статті.

«40-річний Навальний – найбільш харизматична опозиційна фігура Росії – не був присутній на суботній демонстрації, яку було організовано більш старшим поколінням критиків Кремля, такими як Лев Пономарьов – активіст-правозахисник ще за радянських часів», – вказує видання.

«Суботній протест, як і попередній, не становить серйозної загрози Путіну, у якого високий рівень підтримки, згідно з опитуваннями. Однак невдоволення сигналізує про можливу загрозу, оскільки Кремль готується до президентських виборів, намічених на березень наступного року, і прагне утримати країну в стані політичної дрімоти. Путін ще не оголосив, що братиме участь у виборах, але мало хто сумнівається, що він це зробить», – ідеться в статті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: