Через тиждень російські окупанти остаточно заборонять Меджліс – Чубаров

Через тиждень російські окупанти остаточно заборонять Меджліс – Чубаров
Фото ipress.ua

Кримські татари опинилися на порозі чергового витка посилення репресій

Меджліс кримськотатарського народу буде остаточно заборонено в Росії після рішення Верховного суду РФ, засідання якого призначено на 29 вересня. Про це заявив глава Меджлісу, нардеп від фракції Блок Петра Порошенка Рефат Чубаров, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«29 вересня в Москві відбуватиметься засідання їхнього апеляційного суду верховного, на якому, як ми розуміємо, остаточно буде заборонено Меджліс кримськотатарського народу», – сказав він.

В свою чергу дочка заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова Айше заявила: «Після 29 вересня, після набуття чинності заборони Меджлісу кримськотатарського народу і визнання його екстремістською організацією, ми очікуємо чергового витка посилення репресій щодо кримських татар».

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова. 25 травня до Верховного суду Росії подано апеляцію на рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності. Члени Меджлісу протягом усієї анексії Криму Росією виступали з проукраїнською позицією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: