Черговому фігуранту «газової справи» призначено заставу в 1,5 млн грн

Черговому фігуранту «газової справи» призначено заставу в 1,5 млн грн

Прокуратура оскаржуватиме розмір застави в апеляційному порядку.

Солом'янський районний суд заарештував на 2 місяці Олега Рябошапку, шостого фігуранта справи про розкрадання українського газу, з правом виходу під заставу в розмірі 1,5 млн грн. Про це телеканалу «112 Україна» повідомив учасник судового засідання, представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Для цієї особи це незначна сума, яка не зупинить його від зникнення, ухилення від досудового слідства та інших ризиків, озвучених сьогодні в суді. Ми просили заставу у розмірі 250 млн грн», - розповів представник САП.

Також представник САП повідомив, що вже внесено ще 4 клопотання на взяття під варту чергових фігурантів справи.

«Будемо сподіватися, що вони будуть розглянуті сьогодні», - сказав він.

Зазначимо, Рябошапка страждає початковою формою хвороби Паркінсона, у зв'язку з чим його захист наполягав на пом'якшення запобіжного заходу. Однак, за словами представника САП, ця хвороба не входить у перелік тих, з якими особи не можуть бути поміщені в СІЗО. Крім того, є всі можливості надати медичну допомогу у разі необхідності.

«Для правої руки Онищенка суд обрав у 130 разів меншу заставу ніж для пересічних учасників газової схем. Це рішення виглядає дивним, враховуючи той факт, що за результатом розгляду попередніх 4-х клопотань у п’ятницю 17 червня, пересічним учасникам злочинного угруповання той самий суддя встановив у 130 разів більшу заставу, а саме 200 млн грн кожному», - прокоментували в прес-службі НАБУ.

НАБУ і прокуратура оскаржуватиме рішення суду в апеляційному порядку, оскільки воно становить пряму загрозу інтересам слідства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: