Червоний Хрест: Більшість зниклих безвісти на Донбасі - цивільні

Червоний Хрест: Більшість зниклих безвісти на Донбасі - цивільні

Обставини, за яких люди зникають безвісти, різні

Близько половини зниклих безвісти на Донбасі є цивільними особами, які не пов’язані зі збройним конфліктом. Про це в інтерв’ю Радіо ООН повідомила голова прес-служби представництва Міжнародного Червоного Хреста в Києві Аліна Мурзаєва.
«Більшість зниклих безвісти - це, звичайно, чоловіки. Близько половини зниклих безвісти, зареєстрованих у нас, - люди цивільні, не пов'язані зі збройним конфліктом, а саме цивільне населення», - повідомила вона.
За її словами, обставини, за яких люди зникають безвісти, різні. «Випадки абсолютно скрізь різні. Якщо ми говоримо про «цивільних», то бувають історії, коли батько, наприклад, просто пішов на роботу і не повернувся. І не відомо взагалі, що з ним сталося. Або при пересуванні: люди пересувалися з одного населеного пункту в інший і пропадали. Тобто, самі ситуації можуть бути абсолютно різними», - додала Мурзаєва.
Нагадаємо, за даними представника України у гуманітарній підгрупі на мінських переговорах Ірини Геращенко, станом на 30 серпня 498 українців вважаються зниклими безвісті на Донбасі, 347 з них є цивільними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: