Чеський дослідник розповів, чому Путін вважає вибори нісенітницею

Чеський дослідник розповів, чому Путін вважає вибори нісенітницею
Фото з відкритих джерел

Путін вважає: якщо давати людям вибір, вони плутаються і вибирають не тих кандидатів, - дослідник

Президент Росії Володимр Путін вважає вибори нісенітницею. Таку думку висловив Стівен Лі Майєрс, американський журналіст і автор книги «Новий цар: зліт і правління Володимира Путіна» в інтерв’ю чеському виданню Respekt.

Журналіст нагадує, що на початку своєї політичної кар’єри у Санкт-Петербурзі Путін працював під керівництвом мера Анатолія Собчака, «яким дуже захоплювався, буквально любив».

«На виборах 1996 року Собчак балотувався знову і програв. Його обійшов його ж радник. Путін так ніколи і не визнав цих виборів, а про нового мера говорив як про Юду. В уявленнях Путіна це було неймовірним зрадою - піти проти свого шефа. А цей негідник ще й виграв, переміг Собчака. З тих пір Путін вважає вибори нісенітницею. Якщо давати людям вибір, вони плутаються і вибирають не тих кандидатів», - пише журналіст.

Приблизно такою самою була реакція Путіна на перше обрання Ангели Меркель – «вкрай роздратованою». «Він добре співпрацював з Герхардом Шредером, вони розуміли один одного, і Шредер добре виконував свою роботу, а ці німецькі дурні вибрали когось іншого, і Шредер йде! Це, думаю, все пояснює».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: