Чи потрібно проводити військовий парад 24 серпня? Опитування

Чи потрібно проводити військовий парад 24 серпня? Опитування
Репетиція параду

Керівництво Держави прийняло рішення провести військовий парад на День Незалежності. Та це питання викликало неоднозначні відгуки в суспільстві

Президент Петро Порошенко підписав указ «Про проведення параду військ з нагоди 25-ї річниці незалежності України». Згідно з указом, військовий парад пройде 24 серпня в Києві на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності. Безпосереднє керівництво підготовкою та проведенням заходу покладено на міністра оборони України Степана Полторака.

Глава держави доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування та здійснення в межах повноважень інших заходів, пов'язаних з підготовкою і проведенням параду, а Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити трансляцію заходу.

Як заявив Петро Порошенко, на військовий парад техніка із зони АТО відправлятися не буде. Мова йде про участь виключно військової техніки, яка знаходиться в межах Київської області та поруч з нею.

«Тепер щодо техніки: ви зможете самі переконатися, що вся техніка, яка має бути на фронті, вона буде знаходитися на фронті. Більше того, значна частина техніки прямо перед Днем Незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська», - запевнив президент.

«Разом з тим, ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим, і військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, щоб це продемонструвати», - сказав Порошенко.

160378_bigРепетиція військових парадних розрахунків

Нагадаємо, що востаннє військовий парад з військовою технікою в Києві проходив 24 серпня 2014 року, в момент вторгнення регулярних російських військ і трагедії під Иловайском. Журналіст Юрій Бутусов у жовтні 2014 року, аналізуючи причини трагедії, писав про те, що військове керівництво України 24 серпня приймало парад Незалежності в Києві, хоча ще напередодні з зони АТО почали надходити доповіді про російське вторгнення. На його думку, частини ЗСУ, які зіткнулися з російської ударною групою, не могли стримати супротивника, який перевершував чисельно і якісно.

Свою думку про те, чи варто проводити військовий парад 24 серпня, ви можете висловити, взявши участь в опитуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: