Член НАЗК зізнався, хто блокує висновки перевірки майнових декларацій уряду

Член НАЗК зізнався, хто блокує висновки перевірки майнових декларацій уряду

Результати перевірки декларацій членів уряду двічі не могли затвердили на засіданні НАЗК

Перевірка декларацій Гройсмана і членів уряду не була затверджена – йдеться про її висновки, які були підготовлені. Вони виносились неодноразово – двічі чи навіть тричі. І жодного разу НАЗК з цього приводу не вдалось досягти консенсусу.

Про це на телеканалі ZIK розповів Руслан Рябошапка, член Національного агентства з питань запобігання корупції, коментуючи відсутність результату перевірки декларацій членів уряду.

Він зауважив, що висновки на засідання виносив інший член НАЗК Руслан Радецький, відповідальний за цей напрямок.

«Першого разу висновки були роздані за декілька днів до засідання. Голова НАЗК роздала свої зауваження безпосередньо на засіданні. Я попросив озвучити зауваження – вона не змогла. Дискусія звелась до того, що Радецький поганий, висновки погані, а чому висновки погані – бо Раденький некомпетентний. А чому Радецький некомпетентний – бо він зробив погані висновки», – констатував Рябошапка. 

За його словами, на іншому засіданні були інші аргументи. Керівник НАЗК Наталія Корчак вимагала, щоб була інформаційна довідка, підписана особою, яка проводила перевірку.

«Але ця довідка не передбачена порядком проведення перевірки. Попри те люди Радецького погодились і підписали такі довідки. Але тут же виникла інша проблема – треба рішення викласти в іншій формі, якій – ніхто не знає. Так результату й не отримали. У підсумку не маємо нічого», – пояснив член НАЗК.

На думку Рябошапки, якщо б затвердили висновки – НАЗК могло б повернутися до них, коли б отримали нову інформацію.

«Наприклад, правоохоронці чи ЗМІ інформують, що є не задеклароване майно чи корпоративні права. Ми знову відкриваємо перевірку і ухвалюємо нове рішення. Але оскільки висновків немає, то ми і переглянути нічого не можемо. Результати лежать мертвим вантажем і наслідків ніяких немає», – підсумував член НАЗК. 

Нагадаємо, член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка подав Кабінету міністрів України заяву про відставку. 

Основною причиною конфлікту всередині НАЗК Руслан Рябошапка вважає затягування зі створенням автоматизованої обробки декларацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: