Чого очікує МЗС України від нового керівництва ОБСЄ?

Чого очікує МЗС України від нового керівництва ОБСЄ?

Заповнення вакансій керівництва ОБСЄ дозволить забезпечувати ефективність роботи Організації, зазначили у МЗС

Міністерство закордонних справ України вітає завершення процедур призначень Томаса Гремінгера на посаду генерального секретаря ОБСЄ, Ламберто Заньєра – верховним комісаром з питань національних меншин, Арлема Дезіра – представником з питань свободи ЗМІ та Інгібьорг Солрун Гісладоттір – директором Бюро з демократичних інститутів і прав людини. Про це сказано в коментарі МЗС України.

«Заповнення вакансій керівництва ОБСЄ дозволить забезпечувати ефективність роботи Організації, зокрема в частині запобігання та врегулювання конфліктів. Особливої важливості для Української держави набуває повноцінна багатовимірна робота ОБСЄ в умовах триваючої комплексної гібридної агресії Російської Федерації проти територіальної цілісності, суверенітету і політичної незалежності України», - зазначають у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві України очікують, що інституції ОБСЄ продовжуватимуть активну цілеспрямовану роботу щодо підтримки розвитку демократії, верховенства права, поваги до прав людини і основних свобод на просторі Організації, належно і своєчасно реагуватимуть на найбільш кричущі випадки їх порушень, які відбуваються зараз у тимчасово окупованих і контрольованих Росією районах України.

«Розраховуємо, що новопризначені глави інституцій ОБСЄ збережуть пріоритетну увагу, яка наразі приділяється в рамках Організації питанню припинення російської агресії проти України, та докладатимуть всіх зусиль для повернення поваги до фундаментальних принципів і зобов’язань ОБСЄ, що є необхідним для відновлення взаємної довіри на Європейському континенті, порушеної безвідповідальним ставленням однієї з держав – учасниць», - зазначають у МЗС України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: